Bäst Hemförsäkringar

{{insurance.name}}

Skyddar
  • {{protect}}
Typ av försäkring
{{insurance.type}}
Rabatt
{{insurance.discount}} %
Pris
Från {{insurance.price}} kr / år

{{insurance.terms}}

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Hemförsäkringar

När det gäller hemförsäkringar så är där en hel del som faktiskt skyddas med hjälp av en hemförsäkring. Till exempel så skyddas all egendom som en person äger oavsett om egendomen förvars i hemmet eller utanför. Som ingår alltid en reseförsäkring som ger ett grundläggande skydd för de som reser utomlands inom en begränsad period. Exakt vad som ingår i en hemförsäkring kommer vi gå igenom nedan!

Vad ingår i hemförsäkringen?

En hemförsäkring kan delas in i tre delar. Första delen är den del som täcker din egendom, andra delen ger skydd vid resa och den sista delen skyddar dig som person.

Din Egendom

Med en hemförsäkring kan du få ersättning ifall din egendom i hemmet skulle bli stulit eller skadat. Men, något som alla kanske inte vet är att hemförsäkringen täcker även saker som man har lånat eller hyrt och som som används av dig som försäkringstagare.

Dock täcks inte hyrda bilar av hemförsäkringen, men oftast ingår där en försäkring i hyresavgiften.

Något som hemförsäkring också täcker är de saker man tar med sig utanför hemmet eller om man skulle behöva förvara dem tillfälligt på någon annan plats. Men, det finns vissa begränsningar. Till exempel så brukar försäkringsbolagen har extra krav på aktsamhet när det gäller stöldbegärliga saker så som mobiltelefoner, datorer och kameror.

Hemförsäkring på Resan

Med en hemförsäkring får du alltid ett reseskydd som minst brukar gälla 45 dagar och över hela världen. Detta reseskydd kan ge dig ersättning om du bagage skulle bli stulit eller skadas.

Skyddet kan även ersätta läkarvård samt merkostnader som kan uppkomma vid olycka eller sjukdom. Skulle det vara så att man måste åka hem tidigare på grund av sjukdom så kan man ha rätt till att få tillbaka resekostnaden.

Du som Person

Hemförsäkringen kan även skydda dig som person. Till exempel om du av misstag skulle råka skada någon och denna skulle kräva skadestånd så kan försäkringen täcka denna kostnad. Du kan även få juridisk hjälp om det skulle uppstå någon tvist kring bostaden eller din egendom.

I så fall kan försäkringen täcka advokat- och eventuella rättegångskostnader.