Bäst Mäklare för CFD-Handel

{{invest.name}}

Courtage
{{invest.commission}}
Sverige30 Spread
{{invest.spreadone}}
EUR/USD Spread
{{invest.spreadtwo}}
Minsta Insättning
{{invest.deposit}} kr

{{invest.terms}}

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

CFD-Handel

Via CFD-handel kan man handla underliggande tillgångar på lång och kort sikt, men utan att du behöver äga den underliggande tillgången. Detta är bra då vissa tillgångar, speciellt vissa aktier kan vara väldigt dyra och då kräva en stor summa pengar för att kunna köpa aktien. Till exempel om du ska handla aktieindex eller guld som kostar tusentals kronor så förstår du nog att det krävs det väldigt mycket pengar för att köpa dessa tillgångar. Men med CFDs kan ett lägre pris sättas och på så sätt möjliggöra att fler har möjlighet att handla i aktieindex eller guld.

Vad är CFDs (Contract-for-Difference)?

CFDs är en typ av belånad derivatprodukt och som handlas på marginalen. Detta betyder att du som investerare kan köpa CFDs för valfri underliggande tillgång och då tjäna pengar på både ned och uppgångar i den underliggande tillgången.

Via CFDs har du även möjlighet att ta större positioner med en mindre summa pengar, vilket gör det möjligt att både tjäna mer men också möjlighet att förlora mer än du investerar. Eventuell vinst/förlust bestäms av skillnaden mellan köp- och säljkursen. Med andra ord, köparen och säljaren har en överenskommelse att utbyta skillnaden i den aktuella tillgången vid slutet av en affär. Till exempel om skillnaden är positiv så kommer säljaren (CFD Mäklaren) att betala köparen och du som köpare gör då en vinst. Och om värdet är negativt kommer köparen betala säljaren och då förlora pengar.

Vilka fördelar finns det med CFDs?

En av dem största fördelarna med CFDs är att man får oftast tillgång till ett väldigt stort utbud av underliggande tillgångar att handla.

Till exempel: Hos en vanlig aktiemäklare kan du oftast bara handla, aktier, fonder, optioner samt en del derivat. Via derivat går det att handla tillgångar så som Guld och andra råvaror. Dem flesta derivat har en inbyggd hävstång vilket gör att du kan tjäna pengar väldigt snabbt, men du kan också förlora allt du har investerat.

När det kommer till CFDs så kan du handla aktier som finns på fler marknader än bara den svenska (Även om många aktiemäklare erbjuder handel med utländska aktier så brukar kostnaden i form av courtage vara väldigt höga). Med CFDs slipper du courtage och du kan handla aktier från några av dem ledande börserna så som amerikanska.

Om du vill ha en hävstång liknande den man hittar i många derivat så går det också att uppnå med CFDs eftersom man kan använda sig av belåning.

(Men med belåning är det viktigt att komma ihåg att man kan förlora mer än man investerar så vill man uppnå samma resultat som man kan få med derivat, men inte förlora mer pengar än man har investerat så är det viktigt att sätta en Stop-Loss som löser när man har förlorat det man investera!)

Andra tillgångar du kan handla med CFDs är: Svenska och utländska aktier, valutor och råvaror!

Risker med CFD-handel