Bäst Kreditkort för Shopping

{{card.name}}

Kreditutrymme
{{card.limit}} kr
Räntefria dagar
{{card.time}}
Årsränta vid kredit
{{card.fee}}
Årskostnad
{{card.yearlyfee}}

{{card.terms}}

Villkor

  • Minst {{card.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{card.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Årskostnad: {{card.yearlyfee}}
  • Valutaväxlingsavgift: {{card.exchangefee}}

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Kreditkort för Shopping

I Sverige finns det idag lite olika sätt att betala på via nätet. Ett av dem vanligaste betalningssätten är via Betalkort / Kreditkort. Dock finns det för och nackdelar med båda sätten och här tänkte vi gå igenom några sker som kan vara bra att tänka på när man betalar online.

Kontokort eller Kreditkort?

Betalningar via konto- och kreditkort fungerar på samma sätt, men hur och när pengarna dras från ditt konto skiljer sig åt. Dessutom brukar säkerheten variera vid ett eventuellt bedrägeri.

Men låt oss börja med att förklara hur betalningen sker samt hur det kan skilja mellan dem olika korttyperna.

Kontokort – När man har ett kontokort så är det kopplat till ditt bankkonto, vilket gör att så fort man handlar något så reserveras beloppet som du just handla för på ditt bankkonto och några dagar senare dras pengarna från kontot. Detta betyder att skulle du handla för 50 kr och du har 100 kr på ditt konto så kommer du endast kunna handla för ytterligare 50 kr, även då det står att saldot på kontot är 100 kr.

Kreditkort – Med ett kreditkort så gör betalningen via en tredje part som i det här fallet är kreditgivaren som erbjuder kreditkortet. Detta betyder att företaget som man gör köpet hos får pengarna för betalningen från kreditgivaren och därefter kommer kreditgivaren ”kräva” dig som gjort köpet på pengar.

Hur kreditgivaren får sina pengar kan variera, men oftast har man några dagars kredit i och med att man använt ett kreditkort och efter dessa dagar så skickar kreditgivaren en faktura till dig motsvarande beloppet du har gjort ett köp för, plus eventuell ränta och avgifter om kortet har detta.

Men det finns också ett andra sätt kreditgivaren kan få sina pengar och det är på samma sätt som med ett kontokort. Om man vill så kan man göra så att pengarna automatisk dras från ens bankkonto efter kreditperioden är slut och på så sätt slipper man manuellt betala en faktura. På detta sätt har man samma säkerhet som ett kreditkort ger, men det fungerar på exakt samma vis som med ett betalkort.

Fördelar med att använda ett kreditkort vid köp online eller butik

När du som privatperson köper något via nätet med ditt kreditkort så omfattas du alltid av Konsumentkreditlagen, vilket betyder att om något skulle hända som till exempel att varan inte skulle levereras i tid så kan du vända dig direkt till kreditgivaren med anspråk om återbetalning.