Bäst Billån

{{loan.name}}

Lånbelopp
{{loan.amount}} kr
Låneperiod
{{loan.time}}
Ränta
{{loan.intrest}} %
Typ av lån
{{loan.type}}

{{loan.terms}}

Villkor

  • Minst {{loan.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{loan.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}} kr
  • Aviavgift: {{loan.afee}} kr

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Billån

När du köper ny bil finns det lite olika sätt du kan betala på. Antingen har du pengar sparade så du kan betala hela bilen direkt. Alternativet är att du väljer att privatleasa bilen och då betalar en månadskostnad. Det sista alternativet är att låna pengar för att betala. Oftast handlar det om att man ansöker om ett billån som motsvarar större delen av bilens värde.

Villkor för billån

När man ansöker om ett billån så fungerar bilen som säkerhet för lånet och om du inte skulle klara av att betala räntor och amortering på lånet så har långivaren rätt att återta bilen för att eventuellt sälja den så dem får tillbaka sina pengar.

Då man kan säga att långivaren är bilens ägare fram till dessa att lånet är återbetalt så kommer långivaren vara väldigt nog med att bilens värde förblir så högt så möjligt och det är av denna anledning som det långivaren har en del krav som du måste efterfölja.

Till exempel så krävs det oftast att bilen är helförsäkrad så den är skyddad vid eventuella skador. Och detta gäller under hela lånets löptid och endast då lånet är fullt återbetalt kan du välja en halvförsäkring.

Olika sätt att finansiera ett bilköp

Som vi skrev ovan så finns det lite olika sätt man kan finansiera ett bilköp och här tänkte vi gå igenom några av dem vanligaste.

Kontant – Det billigaste sättet att köpa en ny bil är alltid att betala kontant. Men ibland har man kanske inte så mycket pengar sparade och då finns det lite alternativ att välja mellan:

Billån – Att ansöka om ett billån när du ska köpa ny bil är förmodligen det vanligaste sättet att finansiera sitt bil köp. Dock finns det vissa nackdelar så som att det krävs en kontantinsats på minst 20 procent. Det innebär 100.000 kr om bilen kostar 500.000 kr.

Privatleasing – Skulle du inte ha så mycket pengar så att du kan betala kontantinsatsen så finns det idag möjlighet att privatleasa bilen. Vid privatleasing krävs ingen kontantinsats och du betalar en fast månadskostnad i 3 till 5 år, därefter kan du lösa ut bilen för en bestämd procentsats av bilens värde.

Privatlån – Med ett privatlån krävs det ingen kontantinsats utan långivaren tittar mest på hur din betalningsförmåga ser ut. Kostnaden för ett privatlån består av räntekostnader och amorteringar och när lånet är löst så äger du bilen. Nackdelen med ett privatlån är att du är begränsat till hur mycket du kan låna. Oftast kan man högst låna upp till 450.000 kr med ett privatlån.

Privatlån om du ska köpa begagnad bil

Ibland kan det uppstå situationer då ett billån inte är möjligt att få, det kan beror på att du ska köpa en begagnad bil av en privatperson och då kanske långivaren inte är så villig att låna ut pengar då dem inte kan fastställa bilen skick på samma sätt som när man köper en bil från en bilhandlare. Dock behöver ett avslag på ett billån inte betyda att du inte kan låna pengar för att köpa bil.

Skulle det vara så att du inte kan få ett billån så kan du alltid ansöka om ett privatlån. Det enda du bör tänka på är att där finns en begränsning på hur mycket du kan låna med ett privatlån. Med ett privatlån kan du max låna upp till 450.000 kr så är bilen dyrare så kommer du behöva ha en del pengar sparade.

Med ett privatlån fungerar bilen inte som säkerhet på samma sätt som den gör med ett billån. Visst skulle du få problem att betala lånet så kan du alltid sälja bilen för att betala av lånet. Men långivaren har inte rätt att ta bilen så vida ärendet går till kronofogden.

Istället baseras ett beslut om ett privatlån på din framtida betalningsförmåga, så om du till exempel har ett fast jobb utan några ekonomiska problem så ska du inte ha några problem att få ett privatlån.