Om du vill låna pengar utan UC, då kommer du behöva ansöka om ett Snabblån / SMSlån och då kan du högst låna upp till 30.000 kr. Så, skulle du behöva låna mer än 30.000 kr så kommer det bli svårt eftersom alla privatlångivare endast erbjuder lån om du klarar en kreditprövan hos UC. Om anledningen till att du vill låna pengar utan UC beror på att du inte vill få förmåga förfrågningar hos UC och som då kan försvåra att du ska få lån i framtiden, då bör du istället välja en långivare som endast tar en UC  ansökan (exempelvis Lendo), men som ändå erbjuder lån från flera banker.

Viktigt att tänka på! Om anledningen till att du ansöker om lån utan UC beror på att du har svårt att få lån, då är ett Snabblån och SMSlån ingen bra lösning på din situation. Detta beror på att Snabblån och SMSlån är ofta förknippade med höga räntor och avgifter. Istället bör du kanske välja att ansöka om lån som är framtagna för att hjälpa personer som har svårt att få lån.

Långivare som erbjuder Lån utan UC

{{loan.name}}

Lånbelopp
{{loan.amount}} kr
Låneperiod
{{loan.time}}
Kostnad
{{loan.intrest}} kr
Upp.avg
{{loan.ufee}} kr

{{loan.terms}}

Villkor

  • Minst {{loan.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{loan.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}} kr
  • Aviavgift: {{loan.afee}} kr

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Låna Pengar utan UC

Många av oss känner nog en viss oro när man hör ordet SMSlån eller tänker på att låna pengar, men ibland händer det att månadens lön inte räcker hela månaden. Eller så uppkommer där någon oförutsedd utgift som man inte har räknat med så man behöver pengar snabbt för att lösa situationen. Vid dessa situationer är det många som ansöker om om ett SMSlån eller Snabblån då dem flesta långivare som erbjuder dessa typer av lån ej gör någon UC ansökan.

En anledning som vi tror beror på att många väljer SMSlån och Snabblån istället för ett Privatlån är att UC oftast misstolkas som ett begrepp för kreditupplysning, men så är det inte!

Upplysningscentralen eller UC är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag och eftersom alla banker använder just UC när dem gör sina kreditupplysningar så är det många som tror att UC är en förkortning för kreditupplysning. I Sverige finns det ett fler tal olika företag som erbjuder kreditupplysningar, så som Creditsafe och Soliditet och precis som UC gör dessa företag regelrätta kreditupplysningar. Den stora skillnaden är att alla kreditupplysningar sparas inte i något stort register som sen delas med alla bankerna som det görs hos UC.

Detta gör att till exempel banker och andra kreditbolag ej kan se om du har ansökt om lån tidigare och på så sätt försämras inte din möjlighet att få lån.

Men hur hjälper detta dig som vill låna pengar? Jo, genom att låna pengar hos en långivare som till exempel erbjuder privatlån och som istället använder Creditsafe eller Bisnode så kommer det aldrig att synas hos UC och du kommer då ej heller på problem om du i framtiden skulle behöva ta ett banklån.

Kan du låna pengar utan kreditupplysning?

Även om du försöker låna pengar utan UC så kommer det alltid att göras en kreditupplysning. Enligt Svensk lag så måste alla som vill bedriva kreditverksamhet göra en kreditupplysning för att bedöma låntagaren betalningsförmåga. Anledningen beror på att man vill minska folks skulder och vid en eventuell kreditupplysning framkommer det alltid om personen har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden och då kan man förhindra att personer får ännu mer problem samt minska risken för kreditbolaget.

Men hur kan man då låna pengar utan UC? Anledningen till att man kan få lån utan UC beror på att lagen säger bara att banken eller lånegivaren måste göra en kreditupplysning, inte att lånegivaren ska använda UC. I Sverige finns det ett antal olika kreditupplysningsföretag och det är dessa som lånegivarna som erbjuder lån utan UC använder.

Ansvarsfullt lånande

Att ansöka om lån utan UC ska inte ses som ett sett för dig som har en dålig ekonomi  och massa skulder att öka dina chanser att få ett lån. Utan möjlighten att låna utan en UC kontroll ska egentligen bara användas om du vill slippa framtida problem med andra långivare som använder UC vid kreditkontroller.

Till exempel så kan det ses som negativt om du har ansökt om lån flera gånger via UC och sen ska ansöka om ett banklån för att köpa hus. Även om du har skött allt och återbetalat alla lånen så kan banken ta det som en varningssignal att du ofta lånar pengar och då kanske neka dig ett banklån.