Långivare som erbjuder Samlingslån

{{loan.name}}

Lånbelopp
{{loan.amount}} kr
Låneperiod
{{loan.time}}
Ränta
Från {{loan.intrest}} %
Uppl.avg
{{loan.ufee}} kr

{{loan.terms}}

Villkor

  • Minst {{loan.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{loan.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}} kr
  • Aviavgift: {{loan.afee}} kr

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Samla Lån

Att samla alla sina lån i ett enda stort lån kan vara ett bra alternativ om du idag har en massa olika lån hos olika banker och kreditbolag. Genom att samla alla lån eller ansöka om ett ”samlingslån” kan man oftast spara rätt mycket pengar eftersom du oftast kan få en något lägre ränta och genom att samla alla lån hos en bank får du även en bättre uppfattning och det blir enklare att hålla reda på alla kostnader. Att ansöka om ett samlingslån har på senare år blivit rätt populärt och fler banker och kreditgivare har börjat erbjuda denna tjänst. Nedan hittar du några av de bästa samlingslånen när du vill samla dina dyra lån och krediter i ett enda lån!

Varför ska du samla dina lån?

Det finns olika anledningar till varför du bör samla dina lån. Med ett av de vanligaste anledningarna är att man vill sänka sin månadskostnad samt få en bättre överblick över alla kostnader. Oftast när man har massa små lån så finns där dolda avgifter och andra kostnader som man kanske inte har så bra koll på, men genom att samla dina lån och krediter hos en bank får du mycket bättre koll, samtidigt som du sänker din månadskostnad!

Genom att betala av dina mindre lån och krediter så minskar även chansen att du skulle missa någon återbetalning och då även chansen att hamna hos kronofogden, vilket i framtiden skulle kunna skada din kreditvärdighet och hindra dig från att få lån i framtiden!

Lös dyra lån och krediter med ett billigare

En vanlig anledning till att många i dag har ekonomiska problem är för att dem har dragit på sig en mängd mindre lån och krediter. Oftast kan det handla om Snabblån, SMSlån eller så har man handlat något på avbetalning.

En stor orsak till att detta sker beror på att många av dem lån som idag erbjuds är så kallade SMSlån, Snabblån och Mikrolån. Dessa lån erbjuds oftast under en väldigt kort period samtidigt som räntan är förhållandevis hög.

Till exempel så finns det lån där man har en ränta motsvarande 50% (Lånar 500 kr. Räntan är 50 kr. Uppläggningsavgiften är 200 kr. Detta gör att du måste återbetala totalt 750 kr). Skulle det då vara så att man redan har problem med ekonomin så kan man få problem med att återbetala det lånade beloppet och skulle det hända så tillkommer ofta en ännu högre ränta + eventuella avgifter, etc och situationen blir i slutändan ohållbar med skulder som bara växer och som kan bli svåra att lösa.

Men sån tur är så finns det en lösning som kan hjälpa då man vill lösa dyra lån och krediter. Med hjälp av ett samlingslån kan man låna ett större belopp som man använder till att lösa alla dem andra lånen och på så sätt kommer man bara ha ett lån att betala av på.

Exempel på hur ett samlingslån fungerar:

Låt säga att du har en del smålån och andra krediter där det totala lånebeloppet uppgår till 150.000 kr. Då det är små lån så är räntan rätt hög och i det här fallet är räntan 15% per år. Detta resulterar i att man har en total räntekostnad 22.500 kr på per år.

För att lösa alla dessa smålån och krediter kan du då ansöka om ett samlingslån motsvarande beloppet för alla smålånen. I det här fallet ansöker du om ett samlingslån på 150.000 kr och där räntan är 7% per år. Då har du möjlighet att betala av alla smålånen och på så sätt också bli av med den höga räntekostnaden på 22.500 kr och istället endast betala 10.500 kr per år. Detta betyder att du sänker din räntekostnad med 10.000 kr! Det är rätt mycket pengar man kan spara bara genom att samla alla lån och krediter i ett enda stort lån.