Här kan du enkelt jämföra SMSlån från ledande långivare, men tänk dock på att SMSlån är dyra och bör endast användas för kortfristig upplåning. Se till att du förstår alla kostnader som kan uppkomma innan du ansöker.
Varning: Sen återbetalning av SMSlån kan leda till ekonomiska problem då räntan ofta höjs rätt mycket. Dessutom kan skulden hamna hos kronofogden, något som kan påverka dina möjligheter att få fler lån i framtiden. Behöver du hjälp med dina skulder? Då ska du kontakta Kronofogden på 0771-73 73 00.

Dina SMSlån kan ibland automatiskt förlängas om du inte betala tillbaka det i sin helhet, detta kan även leda till att din kreditvärdighet påverkas och det brukar även kostar extra i form av avgifter och räntor. Om du inte betalar dina skulder kan kronofogden använda indrivningsmetoder för att täcka din skuld! Om du redan har en SMSlån bör du inte ta ett nytt för att lösa tidigare skulder, istället kanske du ska överväga ett samlingslån som du kan läsa om här…

Långivare som erbjuder SMSlån

{{loan.name}}

Lånbelopp
{{loan.amount}} kr
Låneperiod
{{loan.time}}
Kostnad
{{loan.intrest}} kr
Upp.avg
{{loan.ufee}} kr

{{loan.terms}}

Villkor

  • Minst {{loan.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{loan.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}} kr
  • Aviavgift: {{loan.afee}} kr

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

SMSlån

Många av oss känner nog en viss oro när man hör ordet SMSlån, men ibland händer det att månadens lön inte räcker hela månaden. Eller så uppkommer där någon oförutsedd utgift som man inte har räknat med så man behöver pengar snabbt för att lösa situationen. Då får man ofta vända sig till en långivare som erbjuder SMSlån. Dock finns det lite vanliga frågor man kanske har angående SMSlån och dem tänkte vi besvara här nedan.

Vad är ett SMSlån?

Iden med SMSlån är att det ska vara en engångsföreteelse och inget som ska finansiera ens dagliga utgifter. Ett SMSlån är tänkt att vara ett kortsiktigt lån för att hålla din ekonomi flytande om du skulle få någon oförutsedd utgift och som då kan täcka den kostnaden tills du får din lön. Oftast har du möjlighet att låna mellan 500 och 15.000 kr och tanken är att du betalar av lånet i sin helhet så snart du får din lön.

Men något som ofta kan anses vara negativt med SMSlånen är att dem kan vara väldigt dyra, speciellt om man tittar på den effektiva räntan och då jämför dem med räntan du kan få hos din lokala bank.

Till exempel så kan ett SMSlån på 12.000 kr och som du lånar i 90 dagar kosta 3000 kr och om man då jämför det med ett vanligt banklån så kanske du hade kunnat låna 100.000 kr för dem 3000 kr. Men något som man måste tänkta på då är att processen för att låna dem 100.000 kr kan vara väldigt utdragen och det kan dröja flera dagar innan du har pengarna på kontot, dessutom är kraven för att låna 100.000 väldigt höga och om du skulle ha några betalningsanmärkningar är det i princip omöjligt att få ett vanligt banklån. Men om du istället ansöker om ett SMSlån så behöver du oftast ingen säkerhet och kraven är väldigt låga jämfört ett banklån. Så att låna 12.000 kr i 90 dagar mot en kostnad på 3000 kr kan enligt många vara en rimlig kostnad, speciellt om du kan få pengarna samma dag du ansöker.

Vem bör överväga att ta ett SMSlån?

SMSlån bör kanske inte vara ditt första alternativet. Men trots det kan det komma stunder då du är i desperat behov av kontanter och då kanske ett SMSlån är den enda lösningen. Så om du har övervägt alla andra möjligheter att skaffa fram pengar på annat håll och kanske har du någon betalningsanmärkning som hindrar dig från att få andra lån. Då – och endast då – bör du överväga möjligheten att ta ett SMSlån!

Det finns ibland särskilda omständigheter som kan tvinga dig att ta ett SMSlån, till exempel  en oväntad räkning. Men då kanske du först ska försöka prata med den som skickat räkningen till dig. Och då förklara din situation för att sen se om det kan vara möjligt att komma till någon överenskommelse med avseende för att göra upp någon delbetalning – tror inte att en ”SMSlån” är det enda alternativet. Att undersöka andra möjliga vägar för finansiering är något du alltid bör göra!

Hur får man ett SMSlån?

SMSlångivare marknadsföra sina lån, som snabba att få godkända och att du kan få pengarna utbetalda inom 1 till 2 dagar. Med andra ord, SMSlån är snabbt och enkelt – vilket naturligtvis är en del av deras attraktion. Något annat som också gör SMSlånen väldigt attraktiva är att det krävs väldigt lite för att få ett SMSlån. Till exempel så behöver du oftast ej ha någon fast inkomst och du behöver heller ingen säkerhet. Du kan enkelt ansöka om ett SMSlån på nätet och har pengar överförda till ditt bankkonto på så lite som en dag. Så länge du är över 18, har ett bankkonto och har en deklarerad inkomst på till exempel 20.000 kr per år, så kan du ansöka om en SMSlån från ett stort urval av SMSlångivare.

Även om räntorna till en början kan tyckas som låga så kan det ändå vara bra att jämföra långivare för att vara säker på att du får bästa pris. Om du tittar i listan här ovan så kommer du tydligt se att där är en prisskillnad.  Skillnaden kanske inte är så stor men du kan oftast rätt lätt spara några hundralappar.

Viktigt, bara för att ansökan om SMSlån är så snabbt och enkel, så behöver inte det betyder att du ska stressa och välja första bästa långivare. Istället bör du ta dig tid och läsa allt det finstilta i villkoren och avtalet som du ingår. Dessutom bör du Jämför alla långivare som erbjuder SMSlån och jämför dessutom deras kriterier – och det viktigaste att jämföra är räntorna och den totala kostnaden för lånet. Något du också bör kolla är om långivaren är ansluten till SKEF ”Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening”. Varför är då detta viktigt? Jo, eftersom det idag finns det en uppsjö av företag som bedriver kreditgivning på den svenska lånemarknaden. Och tyvärr kan det då vara svårt att urskilja vilka som är seriösa och oseriösa. Men om du väljer en långivare som är ansluten till SKEF så kan du vara säker på att långivaren är seriös och att dem följer alla dem regler och krav som SKEF har skapat!