Snabblån, har vi nog alla hört talas om, men vad är det? Snabblån är helt enkelt ett lån som du kan ansöka om för att täcka kostnader fram tills du får din lön! Snabblån, precis som SMSlån har fått en hel del kritik på grund av deras höga räntor, avgifter och avtal som kan vara svåra att förstå. Men ett snabblån kan vara ett ganska användbart lån om någon oväntad kostnad upp kommer i mitten av månaden och om du är som många andra så har du säker inte så mycket pengar över som då kan täcka kostnaden. Dessa oväntade kostnader kan bestå av en oväntad räkning, eller din bil har brutit ner och du behöver snabbt lite pengar för att täcka reparationskostnaderna.

Den stora skillnaden mellan ett SMSlån och Snabblån är att ett SMSlån går att ansöka om via mobilen och ett Snabblån ansöker man oftast om via internet och man legitimerar sig då med e-legitimation. När du ansöker om ett SMSlån måste du också legitimera dig vilket gör att du alltid måste ha ett telefonnumret som är registrerat på dig som ansöker. Dessutom kan man oftast låna något mer via ett snabblån. Till exempel så brukar beloppet du kan låna via ett SMSlån variera mellan 500 – 15.000 kr och med ett Snabblån kan du låna upp till 30.000 kr. Villkoren för båda typerna av lån är väldigt lika och du behöver ingen säkerhet för att ta ett Snabblån!

Långivare som erbjuder Snabblån

{{loan.name}}

Lånbelopp
{{loan.amount}} kr
Låneperiod
{{loan.time}}
Kostnad
{{loan.intrest}} kr
Upp.avg
{{loan.ufee}} kr

{{loan.terms}}

Villkor

  • Minst {{loan.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{loan.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}} kr
  • Aviavgift: {{loan.afee}} kr

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Snabblån

Snabblån kan vara ett dyrt sätt att låna pengar och bör bara användas som en sista och kortsiktig lösning. För varje 1000 kr du lånade kan du räkna med att få betala tillbaka runt 120 kr, men detta varierar från långivare till långivare. Men varför har de så höga effektiva räntor? Jo den effektiva räntan baseras på den räntan du betalar under ett år, inte under en månad. Till exempel om du lånar 1.000 kr och ska betala 100 kr i ränta så är den effektiva räntan 120% eftersom du kommer behöva betala tillbaka 2.200 kr. (12 x 100 = 1.200 kr – års ränta + lånebeloppet 1.000 kr. Totalt att återbetala 2.200 kr) Dock brukar en effektiv ränta på 120% inte räcka eftersom där tillkommer förseningsavgifter om du inte återbetalar lånet efter dem 30 dagar som låneperioden oftast är.

Vad bör man jämföra?

Så vad bör du titta på förutom den effektiva räntan? Något som du också bör titta på är alla avgifter som kan tillkomma. Långivarna som erbjuder snabblån tar ut olika typer av avgifter. Avgifterna uppkommer speciellt om du missar att återbetala lånet. Dessa avgifter kan bestå av förseningsavgifter och förlängnings avgifter om du skulle behöva förlänga ditt lån. Dessa avgifter kan snabbt leda till höga kostnad och det är därför mycket viktigt att du lyckas betala tillbaka lånet i tid! Något du också bör kolla på är vad andra kunder har att säga om långivaren, då vissa av dem kan ha ganska dåligt rykte bland konsumenterna. Dock försöker vi på Compareify.net välja långivare som har bra rykte och många av långivarna som vi jämför är även SKEF-medlemar. När du har hittat en långivare som du tycker har bra priser, så behöver du bara trycka på knappen ”Läs Mer” så skickar vi dig direkt till långivaren och du kan enkelt göra din ansökan direkt på nätet! Om du vill kan du även läsa recensioner av andra användare som har använt långivaren.

Vanliga krav för snabblån?

Innan du ansöker om Snabblån måste du se till att du är över 18, har ett Svenskt bankkonto och oftast måste du ha någon typ av inkomst från pension eller jobb. Har du betalningsanmärkningar? Det behöver inte vara ett hinder för att få ett Snabblån, men oftast ökar kravet på inkomst!

OBS – Snabblån är ofta associerade med höga kostnader, så som höga räntor / avgifter och det är därför väldigt viktigt att du läser igenom alla avtalen väldigt noga innan du ansöker om ett Snabblån!

Fördelar med ett snabblån?

När du snabbt behöver pengar är ett snabblån ett av dem bästa alternativen att överväga. Speciellt om man jämfört med andra typer av lån och krediter. Snabblån har en del fördelar som du helt enkelt inte kan få någon annanstans. Här är tre fördelar med ett snabblån jämfört med andra lånetyper.

1. Snabba utbetalningar

En av de stora fördelarna med snabblån är att de är snabba att få. Du kanske får en oförutsedd utgift och behöver pengar snabbt. Allt du behöver göra då är att välja en långivare och fylla i en ansökan online och därefter har du oftast pengarna inom 24 timmar, ibland kan det till och med gå snabbare att får pengarna utbetalda. Denna möjlighet saknar du ofta med andra lån, som till exempel privatlån. Eller om du ville få ett kreditkort, då måste du först göra ansökan, därefter måste kreditkortsföretag avgöra om du är kreditvärdigt och sedan om du blir godkänd måste du vänta på att kortet kommer med posten.

2. Du får pengar att använda

Med en snabblån får du faktiskt pengar som du kan använda direkt för att betala något. Som jämförelse, med ett kreditkort kan du oftast få en kredit på låt säga 10.000 kr, men problemet kan då vara att du kan inte få alla pengarna i kontanter. Till exempel, om kortet har en kredit på 10.000 så har du kanske bara möjlighet att ta ut 5000 i ett förskott. Men med ett snabblån får du insatt pengarna direkt på ditt bankkonto och som du sen kan använda hur du vill.

3. Snabba och enkla att få godkända

En annan stor fördel med snabblån är att de är snabba och enkla att få godkända. Du behöver inte ha en utmärkt kreditvärdighet för att få denna typ av lån. De flesta snabblångivare vill veta om du har ett jobb och om du har någon inkomst så att du kan återbetala lånet. Visst, de kommer att göra en kreditkontroll, men de är i första hand intresserade av att veta om du har möjlighet att betala tillbaka lånet. Om du uppfyller dessa krav får du oftast låna pengar. Och om man jämför med ett privatlån så måste du alltid ha en bra kreditvärdighet annars kommer du ej få lånet godkänt och tiden det tar att få denna typ av lån godkännande är ofta något längre om man jämför mot ett snabblån.