Om du har hamnat i en ekonomisk situation som nu gör det svårt att få lån så behöver det inte betyda att du inte kan få ett lån. Dock är utbudet begränsas och för att du ska få en bra överblick över alla långivare det finns så har vi på FinanceFreely skapat en jämförelse av långivare som erbjuder lån när man har det svårt att få lån från den traditionella banken. Om du ansöker för något av dessa lån är det viktigt att du är införstådd med att räntor och uppläggningsavgifterna är högre än traditionella lån. Så tänk efter innan du bestämmer dig för att ansöka om lån!

Långivare när du har svårt att få lån

{{loan.name}}

Lånbelopp
Från {{loan.amount}} kr
Säkerhet
{{loan.sec}}
Ränta
Från {{loan.intrest}} %
Uppl.avg
{{loan.ufee}}

{{loan.terms}}

Villkor

 • Minst {{loan.age}} år
 • Svensk Medborgare
 • Årsinkomst: {{loan.income}}
 • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

 • Godtar Betalningsanmärkningar:
 • Använder UC:

Avgifter

 • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}}
 • Övriga avgifter: {{loan.afee}} kr

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Svårt att Få Lån

Ibland kan det finnas olika anledningar varför man inte kan få lån och här är några exempel:

 • Betalningsanmärkning – Anmärkningar uppkommer oftast då man har misskött sin ekonomi och kanske inte betalt räkningar i rätt tid. En betalningsanmärkning är väldigt negativ och banken ser en anmärkning som en varningssignal då dem ej kan vara säkra på att få tillbaka det utlånade beloppet.
 • Ingen fast anställning. Även om du skulle ha en hög inkomst som baseras på extrajobb så anses du ändå vara en osäker låntagare. Till exempel så skulle ekonomin i Sverige kunna försämras och då är risken att du får mindre jobb rätt stor, vilket kan leda till att du får det svårt att återbetala lånet.
 • Skulder sedan tidigare – Om det redan finns skulder kan banken enkelt beräkna hur mycket pengar du har kvar på din inkomst efter vad som ska betalas tillbaka. Anser då banken att du kommer ha för lite pengar över efter eventuella utgifter så minskar möjligheten att låna mer pengar. Skulle det vara så att du har flera lån sedan tidigare så kan det vara en bra ide att först lösa alla lånen via ett samlingslån.
 • Låg eller ingen inkomst – Skulle det vara så att du saknar inkomst eller har en väldigt låg inkomst är risken stor att du blir nekad att låna pengar.

Tillhör du den grupp människor som har svårt att få låna pengar?

Är det så att du tillhör den grupp människor som befinner sig i en ekonomisk situation som gör det svårt att få lån? Då ska du vetta att den gruppen är större än du tror och det behöver inte betyda att du inte kan låna några pengar, men du ska vara beredd på att det är inte helt lätt och det kan krävas en del tid.

Nu är det så att ett antal banker och kreditgivare har insett att det finns ett växande behov av denna typ av lån och dessa banker har då tagit fram en annorlunda process för att fastställa din kreditvärdighet och dem har då även anpassat sina villkor så att deras lån ska passa de människor som har svårt att få lån hos de traditionella bankerna.

För att bestämma din kreditvärdighet är det flera faktorer som spelar in, här är några som långivarna tar hänsyn till:

 • Betalningsanmärkning – Först och främst kollar långivaren om du har några betalningsanmärkningar. Även om du har någon betalningsanmärkning, så behöver det inte betyda att du inte kan få ett lån. Utan när långivaren gör denna koll så är det för att se hur stor summa det rör sig om.
 • Civilstånd – Är du gift eller har sambo? Genom att vara två stycken som ansöker om ett lån, så kan man oftast förbättra sina chanser att få ett lån.
 • Fastigheter – Vilken typ av boende du har kan också spela in om du blir beviljad lån. Till exempel så chanserna större att du får ett lån om du äger ett hus eller bostadsrätt än en hyresrätt.
 • Inkomst – Har du en inkomst som klarar av ett lån motsvarande beloppet du ansöker om. Om inte så minskar dina chanser.
 • Jobb situation – Att ha en fast anställning är alltid bäst när du ska ansöka om lån. Är du istället timanställd eller vikarie så vet långivaren att det kan leda till försämrad betalningsförmåga om du skulle bli av med jobbet och därför minskar chansen att få lån om du inte har en fast anställning.
 • Lån – Har du tidigare lån och hur stora är dem i så fall? Är det stora lån så kan långivaren ifråga sätta om du har möjlighet att betala på ytterligare ett lån och därför kanske nekar dig att låna pengar.
 • Övriga krediter – Har du köpt produkter på avbetalning? I så fall är risken stor att företaget du har köpt produkten ifrån har använt UC och då kan långivaren så att du har många kreditupplysningar hos UC vilket kan anses som en varningssignal.

Är det dyrare att låna pengar om man har svårt att få lån?

Ja, långivarna ovan är något dyrare är än om du till exempel jämför med ett traditionellt banklån, men samtidigt är det viktigt att tänka på att långivaren tar en större risk eftersom du kanske har en historik med betalningsanmärkning så då kan banken inte vara helt säker på att du kommer återbetala lånet.

Att låna pengar om man har det svårt att få lån är kanske inte det bästa. Dock kan det beror på att du hade ekonomiska problem för något år sedan och om allt detta nu är löst och du har en inkomst så du har råd att återbetala ett lån, då ska du självklart låna pengar om du är i stort behov. Om inte så kanske du ska överväga att försöka spara några månader för att därefter köpa det du nu vill köpa.