Vilken typ av webbhotell söker du?

  • Webbhotell för WordPress
  • VPS (Virtuell Server)
  • Dedikerad Server
  • Webbhotell för E-handel
  • Webbhotell för SEO

Bäst Webbhotell

{{host.name}}

Antal Hemsidor
{{host.amount}}
Diskutrymme och Bandbredd
{{host.storage}}
Pengarna-Tillbaka-Garanti
{{host.moneyback}}
Pris per månad
{{host.price}}

{{host.info}}

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Webbhotell

Ett problem som många gör när dem ska skapa en hemsida är att de väljer ett billigt webbhotell eftersom dem oftast bara vill testa att blogga / skapa en hemsida. Men om du idag driver en blogg där du har en del besökare och innehåll, men du har kommit till insikt att ”de där gratis bloggen var inte så bra för att tjäna pengar” eller ”jag vill ha full kontroll över allt som vissas på sidan”. Om detta är du, då ska du inte snåla när du väljer webbhotell! Köp inte ett webbhotell som kostar 200 kr!

Anledningen till att du inte ska köpa något billigt webbhotell beror på att när du börjar flytta över allt ditt innehåller och sen fortsätter att fylla på med nytt så kommer sidan med största sannolikhet börja bli seg och ta väldigt lång tid att ladda.

Det som är bra med många gratis bloggar som WordPress.com och Blogg.se är att dessa sidor är hyfsat snabba, men det beror på att företagen som driver dessa har bra serverar. Så om du planerar att byta till ett eget webbhotell välj ett lite dyrare webbhotell så behöver du aldrig vara rädd att sidan ska bli seg och ladda långsamt, vilket i sin tur kan leda till att du förlorar besökare…

Här är några faktorer som du bör tänka på när du väljer webbhotell:

Laddtid och Pris

Om du vill ha en snabb hemsida / blogg, då måste du vara beredd att betala lite extra och genom att investera i ett ordentligt från första början så kommer du även få en bättre hemsida när det kommer till driftsäkerhet, vilket betyder att sidan förblir online även du plötsligt skulle få en massa besökare.

Du förstår, genom att betala lite extra så slipper du hamna på en server som webbhotellet inte behöver fylla med tusentals hemsidor för att maximera sin vinst. Med ett ”premium” webbhotell kan företaget som driver servern istället sprida ut kundernas hemsidor på olika serverar och då minska belastningen på servern.

Låt oss ta ett exempel: Idag ser man ofta att många webbhotell erbjuder obegränsat med utrymme och bandbredd. Men om du läser avtalet som du ingår så framgår där oftast att det ändå finns någon typ av gräns. Dock kommer dem flesta hemsidor och bloggar aldrig använda sig av allt utrymme eller bandbredd, så därför är detta inget du behöver oroa dig för.

Men, om vi återgår till belastningen på servern så kommer den att vara mycket högre hos dem företag som erbjuder webbhotell för några hundra kronor… Detta betyder att om någon hemsida skulle bli attackerad (DDOS) eller få ovanligt mycket trafik så finns risken att hela servern kommer krascha vilket ofta leder till att alla hemsidorna på servern kommer försvinna från nätet och bli obrukbara till dess att servern kommer online igen.

När det kommer till laddtid så kan vi säga att man får vad man betalar för. Något som dock är viktigt att känna till är att Google ger prioritet till snabba hemsidor i sökresultaten, så vill du att din hemsida ska ranka bra på Google så gäller det att ha ett bra webbhotell.

Till exempel så har vi testat webbhotell där laddtiden låg mellan 8 – 15 sek och det är inte bra… Dessutom är det riktigt jobbigt att arbeta med en hemsida som är så seg då man ibland gör flera små uppdateringar och då måste sitta och vänta medans hemsidan laddar om sidan.

Tillförlitlig

Att välja ett webbhotell som är tillförlitligt är också väldigt viktigt eftersom du vill inte att företaget som driver webbhotellet ska börja vissa reklam på din hemsida utan tillåtelse. Där har varit flera incidenter där detta har hänt och därför bör du alltid läsa om dem olika webbhotellen innan du väljer.

One Click Installer

Den sista saken att tänka på när du väljer webbhotell är att försöka välja ett webbhotell som erbjuder ”One Click Installer” och vad detta betyder är att du behöver inga kunskaper om hur du installerar din hemsida / blogg. Till exempel så använder många idag någon typ av CMS (Content Management System) vilket är verktyg för att skapa sidor, lägga till inlägg på bloggar. Kort sagt kan man säga att det är ett grafiskt gränssnitt som gör det väldigt enkelt att administrera sin hemsida utan att behöva känna till någon kod, etc.

Ett vanligt CMS idag är WordPress och att installera WordPress utan ”One Click Installer” kan vara rätt jobbigt och oftast kräver det lite kännedom om serverar och databaser. Men genom att använda en ”One Click Installer” så installeras WordPress och en databas helt automatiskt och det enda du behöver göra är att ange ett användarnamn, lösenord och vad din hemsida ska heta.

Att använda  en ”One Click Installer” tar endast några sekunder och oftast kan man ha en WordPress sida uppe inom 2 minuter! Därefter behöver du bara ladda upp ett snyggt tema och börja skapa inlägg till din blogg.