Bäst Lån till Kontantinsats

{{loan.name}}

Lånbelopp
Från {{loan.amount}} kr
Säkerhet
{{loan.sec}}
Ränta
Från {{loan.intrest}} %
Uppl.avg
{{loan.ufee}}

{{loan.terms}}

Villkor

  • Minst {{loan.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{loan.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}}
  • Övriga avgifter: {{loan.afee}} kr

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Översikt Bolåneräntor & Lånegivare

Bank3mån1år2år3år5år7år8år10år 
Ikanobank1,59%1,59%1,72%1,99%2,54%3,02%-3,53%Läs mer
Icabanken1,59%1,59%1,72%1,99%2,54%3,02%-3,53%Läs mer
Sbab1,59%1,59%1,72%1,89%2,49%2,95%-3,43%Läs mer
Seb2,00%2,03%2,07%2,09%2,59%--3,55%Läs mer
Swedbank1,97%1,99%2,05%1,99%2,35%--3,23%Läs mer
BluestepFrån: 4,35%-------Läs mer
FreedomfinanceFrån: 4,35%-------Läs mer
MarginalenbankFrån: 5,50%8,5%7,00%6,5%----Läs mer
MittBolån1,69%1,69%1,82%1,96%2,24%2,97%-3,15%
Skandia1,96%1,96%2,05%2,09%2,49%---

Bolån

Att köpa bostad sägs vara den största investeringen man gör i sitt liv. Dock är det kanske inte helt sant då man oftast måste låna en hel del pengar för att kunna det där huset eller bostadsrätten. Hur mycket du behöver låna beror så klart på kostnaden för bostaden, men också hur mycket pengar du har tillgängligt som kontantinsats.

I och med att räntan är så låg som den är idag så ansöker en majoritet av alla som köper hus eller bostadsrätt om att få lånar pengar från sin bank eller annat låneinstitut.

Bostaden fungerar som säkerhet

När du ansöker och blir godkänd för ett bolån så kommer du behöva sätta bostaden som säkerhet till banken eller låneinstitutet. Detta betyder att om du inte skulle kunna betala räntor och amortering så har banken rätt att sälja huset via exekutiv aktion så att dem kan få tillbaka sina pengar. Ibland brukar man säga att banken äger bostaden tills dess att du har betalt av hela lånet.

Men att lämna bostaden i säkerhet har även sida fördelar, då du oftast får en mycket lägre ränta än om du till exempel jämför med ett privatlån. Dessutom finns det egentligen ingen riktigt begränsning hur länge du kan låna pengarna.

Hur mycket kan du låna?

Även om du kan låna betydligt mycket mer med ett bolån än du kan med till exempel ett privatlån så finns det ändå vissa begränsningar hur mycket pengar man kan låna för ett bostadsköp. 2012 ändrades lagstiftningen som reglerar hur mycket banken får låna ut. Tidigare kunde man låna hela bostadens värde, men i och med lag ändringen så får idag bankerna endast låna ut högst 85% av bostadens värde.

Dem andra 15% är den kontantinsats som banken alltid kräver att man måste ha för att ens bli beviljad lån. Skulle det vara så att du inte har pengar sparade som motsvarar kontantinsatsen så går det även att låna dessa pengar, men inte inom ramen för bolånet. Skulle det vara så att du behöver låna pengar till kontantinsatsen så kommer du behöva ansöka om ett Privatlån.

Ett bolån består av två delar som kallas bottenlån och topplån. Dock är det inte säkert att du behöver något topplån om du kan betala minst 25% av köpeskillingen med dina egna pengar. Bottenlånet motsvarar 75% av bostadens marknadsvärde och det går att dela upp i flera olika mindre lån. Detta beror på att man kanske vill binda räntan på en del av lånet, dessutom är räntan alltid lägre på bottenlånet än det är för topplånet!

Kontantinsats

När man vill låna pengar för att köpa bostad så kommer alltid långivaren kräva att man har en kontantinsats. Kontantinsatsen används som en typ av säkerhet, men även för att visa att man är seriös och att man verkligen anser att man kommer klara av att betala amortering och ränta för lånet. Hur mycket man betalar i kontantinsats kan variera, men kravet brukar vara minst 15% av den totala lånebeloppet. Vill du betala mer i kontantinsats så går det självklart bra och det kan dessutom vara att föredra om du vill minska dina räntekostnader.

Låna till kontantinsatsen?

Även då du måste betala en kontantinsats så är det inget som säger att du måste äga pengarna du betala kontantinsatsen med. Detta betyder att det är möjligt att låna pengar för att betala kontantinsatsen. Då du aldrig kan låna mer än 85% av bostaden värde så kan du inte låna kontantinsatsen via bolånet.

Skulle du behöva låna till kontantinsatsen så får du lösa det med ett annat lån. Ett av dem vanligaste lånen man brukar ansöka om när man behöver låna till kontantinsatsen är ett privatlån.