Om du är på jakt efter en ny bilförsäkring, då har du kommit rätt! Här på FinanceFreely.com kan du enkelt jämföra bilförsäkringar från dem ledande försäkringsbolagen. (Just nu jämför vi priser från 10 försäkringsbolag) Det finns idag tre typer av bilförsäkringar och här till höger kan du enkelt klicka på den försäkring du vill jämföra. Du kommer då få tillgång till en jämförelsetabell där vi har jämfört försäkringspriserna på tre olika bilar: Volvo v70, Volkswagan Golf, Audi A6 och alla är av årsmodell 2014.

När vi gjorde undersökningen, lät vi alla försäkringsbolagen lämna priser på Hel, Halv och Trafikförsäkring för en person som är 32 år gammal och som bor i en större stad (I det här fallet Göteborg). Alla bilarna är av årsmodell 2014 och är köpta av en auktoriserad bilhandlare.

Bäst Bilförsäkringar

{{insurance.name}}

Skyddar
  • {{protect}}
Typ av försäkring
{{insurance.type}}
Rabatt
{{insurance.discount}} %
Pris
Från {{insurance.price}} kr / år

{{insurance.terms}}

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Bilförsäkringar

Att äga en bil kan vara rätt kostsamt, speciellt i form av drivmedel men även försäkringskostnader. Även om försäkringskostnaden är en betydande kostnad när man äger en bil, så finns det några saker du kan göra för att sänka dina kostnader.

Något som är viktigt att förstå är att försäkringsbolagen arbetar med risk statistik som beräknar hur stor risken är att du kommer behöva utnyttja försäkringen. Oftast beräknas detta med tanke dina personliga förhållanden. Man kan säga att ju mer ”riskfylld” du anses vara, desto högre försäkringspremie. Det är även därför bilförsäkringar för nya förare och försäkringar för bilar med hög prestanda brukar vara något dyrare.

Dock finns det lite du kan göra för att framstå som en mindre finansiell risk och om du kan göra detta så är sannolikheten stor att du kan få en billigare bilförsäkring. Gör så här:

Bilen du kör …

Försäkringsbolagen klassificera bilar i olika grupper baserat på faktorer som motorstorlek, toppfart, reparationskostnader, sannolikheten för stöld och så vidare.

Vilket pris du får på din bilförsäkring beror på vilken grupp din bil placeras i. Låt oss ta ett exempel. Du äger en BMW M5, bilen har en V8 så toppfart och motorstorlek är väldigt hög. Dessutom är en BMW en väldigt eftertraktad bil så sannolikheten för stöld är även den hög. På grund av detta så kommer bilen placeras i en försäkringsgrupp där alla faktorerna är höga. Detta kommer då leda till att försäkringspremien kommer vara rätt hög.

Så hur kan du då sänka din försäkringspremie? En självklar utgångspunkt för att sänka kostnaden för din bilförsäkring är att köpa en bil klassificeras i en låg försäkringsgrupp. Detta är något en bilhandlare eller leverantör ska kunna berätta om du ska skaffa en ny bil. Det är väldigt bra att undersöka dina alternativ eftersom det kan finnas betydande prisskillnader även om bilarna är hyfsat lika.

Något som också kan göra att du får en högre försäkringspremie är att ändra på bilen eftersom dessa bilar ses även som mer attraktiva för tjuvar och sannolikheten att en bil med en trimmad motar ska vara inblandad i olyckor anses även öka. Av denna anledning blir oftast bilförsäkringen för prestandabilar något dyrare.

Därför bör du undvik att modifiera din bil om du vill ha möjlighet till en billig bilförsäkring. Detta gäller särskilt för unga förare. Ju mer du modifiera din bil desto högre kommer din försäkring att vara, så ha detta i åtanke innan modifiera fordonet ytterligare.

Något som försäkringsbolagen gillar är godkänt larm och system som försvårar för tjuvar och har din bil denna typ av system så är sannolikheten stor att du kan få en rabatt på din bilförsäkring. Så om du vill spara pengar på din bilförsäkring då bör du överväga att köpa en bil som har ett säkerhetssystem.

Hur du kör …

Har du precis fått körkort och köpt bil? Då kommer du få en hög försäkringspremie oavsett vilken bil du har köpt. Detta beror på att försäkringsbolagen vet att som ny förare ökar risken att man ska vara inblandad i någon typ av trafikolycka. Det kan vara allt från parkeringsskada till något allvarligare trafikolycka och därför får man personer mellan 18 – 25 år en något högre försäkringspremie än en person som är 27 år. (Detta förutsätter dock att personen som är 27 år ej har varit inblandad i någon trafikolycka)

Detta betyder att din personliga körning har en påverkan på försäkringspremien. Så kort sagt kan man säga att desto säkrare du är på vägarna ju lägre pris kommer du få på din försäkring.

Något som också spelar roll när det kommer till försäkringspremien är hur du använder din bil. Så antalet mil du kör varje år är också något som har påverkan på din försäkringspremie.

Var du kör …

Var du bor och parkera bilen har också påverkan på din försäkringspremie. Men att flytta bara för att få en lägre bilförsäkring är kanske lite extremt, men det finns vissa saker du kan göra för öka chansen till en lägre kostnad.

Till exempel, om du har ett garage bör du använda det eftersom det ses som säkrare då chansen för inbrott i bilen minskar.

Vem som kör …

Som vi skrev tidigare så har åldern också en påverkan på hur hög din försäkringspremie blir. Försäkringsbolagen anser att ju äldre du är desto mindre är chansen att du kommer behöva utnyttja din försäkring. Det samma gäller vilket kön föraren har. Till exempel så brukar kvinnor få en lägre försäkringspremie än en man få. Detta beror på statistik som vissa att män oftare hamnar i trafikolyckor än kvinnor gör.

Många föräldrar brukar även försäkra sina barn som precis har fått sitt körkort. Då detta kan vara ett sätt att få en billigare försäkring, så kan det även ha en negativ effekt eftersom sen när barnen ska skaffa en egen försäkring så kan dem inte vissa att dem har klarat att ha bil utan att hamna i någon olycka, vilket då kommer göra att försäkring kommer vara något högre än om dem hade tecknat en försäkring från första början. Detta beror på att försäkringsbolagen oftast erbjuder någon typ av rabatt ju längre du har haft försäkringen.