Bäst Kreditkort med Lägst Ränta

{{card.name}}

Kreditutrymme
{{card.limit}} kr
Räntefria dagar
{{card.time}}
Årsränta vid kredit
{{card.fee}}
Årskostnad
{{card.yearlyfee}}

{{card.terms}}

Villkor

  • Minst {{card.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{card.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Årskostnad: {{card.yearlyfee}}
  • Valutaväxlingsavgift: {{card.exchangefee}}

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Kreditkort med Lägst Ränta

Vill du ha ett kreditkort med så låg ränta så möjligt? Då ska du titta på kreditkort som har många räntefria dagar, därefter kan du börja jämföra räntan. Exakt vilket kort du ska välja kan vara svårt att säga, men du bör inte stirra dig blind på räntesatsen. Kolla även om kortet har någon årsavgift och om det med följer några extra försäkringar och andra tjänster. Som till exempel köp- och reseförsäkring samt bonus på köp kan vara att föredra när man ska välja nytt kreditkort.

Betala i tid och slipp höga räntekostnader

Ett av dem bästa sätten att slippa höga räntekostnader är att betala skulden i tid! Vanligtvis har man mellan 45 – 60 dagars räntefri kredit. Detta betyder att man slipper betala någon ränta så länge skulden återbetalas inom den räntefria perioden. Med ett kreditkort får man varje månad en faktura där alla transaktioner sammanställs och betalar du fakturan före sista betaldatum så slipper du betala räntekostnaden för skulden. Skulle du däremot missa att betala din skuld så tar kortgivaren ut en ränta på skulden. De flesta kreditkortsutgivare har en ränta som ligger mellan 10 – 20%.

Varför välja ett kreditkort med låg ränta?

En vanlig anledning till att man väljer ett kreditkort med låg ränta kan bero på att man kanske är rädd att få höga räntekostnader om man skulle göra en betalning. Men om du har en ordnad ekonomi och ett jobb där du får in pengar varje månad, då finns det ingen anledning till att välja ett visst kreditkort bara för det har en låg ränta.

Förutsatt att du kommer betala alla fakturor innan sista betalningsdag så är det bättre att välja ett kreditkort som erbjuder bäst försäkringar och andra tjänster, även om räntan inte är den lägsta.

Jämför räntor, avgifter och räntefria dagar

Som vi skrev tidigare så bör du inte bara titta på räntorna, utan det är lika viktigt att se vilka eventuella avgifter som kan uppkomma samt hur många dagar du kan använda krediten utan att betala någon ränta.

Ränta – Räntan består oftast av en årlig räntesats som varierar mellan 10 – 20% hos dem flesta kreditkortsutgivare. Räntan kan vara såväl hög som låg. Om du redan idag vet att du inte kommer att betala av din skuld innan de räntefria dagarna är slut, då är det bäst att välja ett kreditkort med en så låg ränta så möjligt.

Avgifter – En av dem vanligaste avgifterna är förmodligen den avgift du får betala då du tar ut pengar ifrån en bankomat. I Sverige kommer du oftast inte behöva någon sådan här avgift, men om du till exempel skulle göra ett uttag i utlandet så är dessa nästan alltid belagda med någon typ av avgift. Dessa avgifter kan variera men det är inte ovanligt att det kostar mellan 20 – 40 kr per uttag. Därför är det bättre att ta ut en större summa pengar så du slipper dessa avgifter.

Räntefria Dagar – Under de räntefria dagarna har du rätt att utnyttja din kredit utan att du behöver betala någon ränta. Dem flesta kreditkortsutgivare erbjuder räntefria dagar, dock kan antalet dagar variera men det vanligaste är 45 – 60 dagar. Skulle du utnyttja din kredit och inte betala fakturan för köpet inom dessa räntefria dagar så kommer du behöva betala ränta på det belopp du har utnyttjat.