Bäst Kreditkort med Reseförsäkring

{{card.name}}

Kreditutrymme
{{card.limit}} kr
Räntefria dagar
{{card.time}}
Årsränta vid kredit
{{card.fee}}
Årskostnad
{{card.yearlyfee}}

{{card.terms}}

Villkor

 • Minst {{card.age}} år
 • Svensk Medborgare
 • Årsinkomst: {{card.income}}
 • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

 • Godtar Betalningsanmärkningar:
 • Använder UC:

Avgifter

 • Årskostnad: {{card.yearlyfee}}
 • Valutaväxlingsavgift: {{card.exchangefee}}

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Kreditkort med Reseförsäkring

Ett vanligt tips när man ska ut och resa är att använda ett kreditkort istället för sitt vanliga betalkort. Anledningen beror på att du får en så kallad reseförsäkring och vissa erbjuder till och med avbeställningsskydd när du betalar med ditt kreditkort. På så sätt ökar chansen att få tillbaka sina pengar om något oförutsett skulle ske.

Beroende på vilket kreditkort du väljer så kan du ibland behöva föra över en del pengar på kontot som kreditkortet är registrerat på (Gäller till exempel ICA Bankkort Plus).

Specialkort för resor

Att använda sitt vanliga kreditkort utomlands kan ibland bli dyrt. Därför kan det vara smart att ansöka om ett kreditkort som är speciellt framtaget för att användas utomlands och på så sätt kan du spara en hel del pengar på onödiga avgifter.

Till exempel så tar de flesta kreditkortsutgivare en extra procentuell avgift på varje transaktion du gör medans du är utomlands. Dessa avgifter kan ibland uppgå till 3% per transaktion vilket kan göra kostnaden för att använda ditt vanliga kreditkort utomlands väldigt hög.

Du kan dock undvika dessa avgifter helt genom att ansöka om kreditkort för resor.

Avgifter eller valutapåslag

Återigen, beroende på vilket kreditkort du väljer så kan det tillkomma avgifter och valutapåslag när du handlar eller om du behöver ta ut pengar. Ett tips är att välja ett kreditkort som ej har några av dessa typer av avgifter eller ett kort där avgifterna är väldigt låga. På så sätt slipper du gå omkring med mycket kontanter eftersom du då inte vill ta ut några pengar p.g.a alla avgifter.

Även om du väljer ett kort som inte har några avgifter så kan du ändå behöva betala någon typ av avgift eftersom den lokala banken oftast tar ut en avgift för varje uttag. Detta är speciellt vanligt i till exempel USA, Thailand och Argentina samt vissa europeiska länder.

Tänk även på detta när du har hittat ett kreditkort du gillar:

 1. Se till att alltid välja den lokala valutan när du vill ta ut pengar från en bankomat samt betalar med kortet i butik. Skulle du välja svenska kronor kommer du få en väldigt dålig växlingskurs!
 2. Välj bankomater som ägs av banker. Ibland kan det finnas andra automater som ägs av andra företag och oftast är avgiften väldigt hög i dessa automater. Det du kommer betala i dessa automater är då den vanliga avgiften som din bank i Sverige tar ut, plus det avgift som företaget som äger bankomaten tar ut.
 3. Se till att alltid ha telefonnumret som behövs för att spärra ditt kort. Om du skulle bli av med kortet så är det viktigt att spärra det så fort så möjligt!