Långivare som erbjuder Lån utan Säkerhet

{{loan.name}}

Lånbelopp
{{loan.amount}} kr
Låneperiod
{{loan.time}}
Ränta
{{loan.intrest}} %
Uppl.avg
{{loan.ufee}} kr

{{loan.terms}}

Villkor

  • Minst {{loan.age}} år
  • Svensk Medborgare
  • Årsinkomst: {{loan.income}}
  • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

  • Godtar Betalningsanmärkningar:
  • Använder UC:

Avgifter

  • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}} kr
  • Aviavgift: {{loan.afee}} kr

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Låna Pengar utan Säkerhet

Alla typerna av lån: SMSlån, Snabblån och Privatlån som du hittar här på FinanceFreely är lån som du kan ansöka om utan säkerhet. Anledningen till att dessa lån ej kräver någon säkerhet beror på att långivarna endast kollar på din framtida betalningsförmåga. Att ansöka om ett lån utan säkerhet fungerar precis som med alla andra lån. Du gör snabbt och enkelt en ansökan via nätet och du får direkt besked om du har möjlighet att bli beviljad lånet.

Så fungerar det att låna pengar utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet kan ibland vara nödvändigt speciellt om du är lite yngre och ej äger någon fastighet eller annat som banken anser vara av värde. Anledningen till att viss långivare kräver en säkerhet beror på att långivaren vill minska risken av förlora sina pengar. Det finns olika typer av säkerhet, men några av dem vanligaste är till exempel bostaden för ett bolån och fordonet vid ett billån. Detta betyder att om du skulle misslyckas att återbetala lånet så har banken återtagandeförbehåll vilket gör det möjligt för dem att ta över äganderätten för fastigheten och därefter kan dem till exempel sälja fastigheten för att få tillbaka sina pengar.

Med dem andra typerna av lån så som privatlån och snabblån är det ej möjligt att lämna någon fysisk säkerhet och det är därför dessa lån anses vara ”lån utan säkerhet”.

Men vilken säkerhet har då långivaren när dem erbjuder dessa typer av lån?

Den vanligaste säkerheten vid denna typ av lån är din framtida inkomst och det är även därför du oftast måste ha en fast inkomst när du ansöker om ett privatlån. Detta betyder att om du skulle få problem med att återbetala lånet så kommer långivaren ha möjlighet att ta del av din inkomst tills dess att lånet är avbetalt.

Privatlån utan säkerhet

Att ansöka om privatlån är en av dem vanligaste typerna av lån och med ett privatlån behöver du ingen säkerhet. Men då du kan låna en större summa pengar med ett privatlån så är det oftast alltid ett krav att du har en fast inkomst.

Då långivaren inte har någon ”fysisk” säkerhet att ta i anspråk om du skulle misslyckas med att återbetala lånet så finns det en gräns för hur mycket du kan låna. Denna gräns ligger mellan 350.000 – 400.000 kr och hur mycket du kan låna beror på din inkomst. Ett privatlån är det bästa alternativet om du vill ha så låga räntekostnader så möjligt men det är fortfarande dyrare än ett traditionellt banklån. Dock är kraven för ett privatlån inte lika hårda som med ett banklån.

Så mycket kan du låna med ett privatlån utan säkerhet

Lånebelopp: 5.000 – 400.000 kr | Löptid: 1 – 15 år | Ränta: Från 3.5 – 4%

Se alla Privatlån

SMSlån och Snabblån utan säkerhet

Att låna pengar via ett SMSlån eller Snabblån är den typ av lån som ställer lägst krav på dig som låntagare. Oftast går det att få ett SMSlån eller Snabblån så länge du har en deklarerad års inkomst. Dock kan du inte låna hur mycket som helst och oftast baseras lånebeloppet på hur mycket du tjänar / har tjänat. Dem flesta SMSlån och

Snabblångivare erbjuder lån på 500 – 25.000 kr och där löptiden ligger på 30 dagar upp till 24 månader.

Men då säkerheten är betydligt lägre jämfört med ett Privatlån så öka även kostnaden du betala för lånet och för att långivaren ska täcka sin risk så tar dem ut en riskpremie på lånet vilket gör att den effektiva räntan blir väldigt hög.

Så mycket kan du låna med ett SMSlån / Snabblån utan säkerhet

Lånebelopp: 500 – 30.000 kr | Löptid: 1 – 24 månader | Kostnad 150 – 15.000 kr

Se alla SMSlån & Snabblån

De ekonomiska konsekvenserna av utebliven återbetalning

Det är ytterst viktigt att du sköter återbetalningarna på dina lån och att du alltid gör detta i tid och till fullo. Under varje långivare som du hittar ovan ser du information om räntorna och dessa siffror är baserade på att alla återbetalningar görs i tid! Varje långivare har sina egna villkor gällande uteblivna återbetalningar men oftast kan en utebliven betalning leda till högre räntor samt avgifter kan tillkomma.

Alla långivare kommer att vidta rättsliga åtgärder om du vid upprepade gånger misslyckas med att betala tillbaka ditt lån. Hur mycket extra du kommer behöva betala och vilka indrivningsmetoder som används för icke-betalda lån beror på långivaren som du har lånat pengarna ifrån och därför är det viktigt att du läser igenom alla villkor innan du ansöker om ett lån.

Skulle du upptäcka att du kommer få svårt att göra en återbetalning ska du kontakta din långivare omedelbart. Att strunta i att betala dina lån kan påverka din kreditvärdighet och resultera i ytterligare kostnader samt göra det svårare att få lån i framtiden.

Uteblivna betalningar påverkar din kreditvärdighet!

Skulle du misslyckas att återbetala dina lån i tid och ärendet skulle gå till indrivning så kommer det ha en direkt påverkan på din kreditvärdighet och det kan då påverka din möjlighet till att få lån i framtiden. Du bör alltid göra återbetalningar i tid och i sin helhet för att undvika försämrad kreditvärdighet!