Långivare som erbjuder Privatlån

{{loan.name}}

Lånbelopp
{{loan.amount}} kr
Låneperiod
{{loan.time}}
Ränta
Individuell ränta från {{loan.intrest}} %
Upp.avg
{{loan.ufee}}

{{loan.terms}}

Villkor

 • Minst {{loan.age}} år
 • Svensk Medborgare
 • Årsinkomst: {{loan.income}}
 • Se all villkor genom att klicka på loggan

Anmärkningar

 • Godtar Betalningsanmärkningar:
 • Använder UC:

Avgifter

 • Uppläggningsavgift: {{loan.ufee}}
 • Aviavgift: {{loan.afee}}

*FinanceFreely.com erbjuder en oberoende och helt gratis jämförelsetjänst av lån, försäkringar, kreditkort, investeringsprodukter samt andra banktjänster. För att ha möjlighet att erbjuda denna tjänst helt gratis får vi ibland provision från några av företagen som vi hänvisar dig till.

Privatlån

Privatlån är förmodligen den vanligaste typen av lån och anledningen beror till stor del på att man som låntagare ej behöver ha någon säkerhet för att bli beviljad ett privatlån. Till skillnad från ett bolån där fastigheten är säkerheten eller ett ett billån där fordonet fungerar som säkerhet så säkerheten du själv med ett privatlån, då långivaren oftast bara tittar på din betalningsförmåga.

Så man kan egentligen säga att så länge som du har någon typ av inkomst, så kommer du ha möjlighet att bli beviljad ett privatlån. Hur mycket du kommer kunna låna beror dock hur stor inkomst du har och vilken bank du ansöker om lån hos.

Hur mycket kan du låna med ett privatlån?

Det finns ett stort antal olika långivare som erbjuder privatlån och alla har olika regler för vilka minimibelopp och maxbelopp du kan låna. Dock kan oftast se att ett privatlån  ligger mellan 10.000 – 350.000 kr.

Det högsta du kan låna med ett privatlån är alltid 350.00 kr så skulle du behöva ännu mer så kommer du behöva ta ett banklån. Men kom då ihåg att med ett banklån kommer du behöva ha någon typ av säkerhet. Iden bakom privatlånet är att det ska användas för att köpa lite dyrare produkter eller tjänster. Till exempel är det många som tar ett privatlån för att finansiera en renovering eller vid köp av ny bil. Oftast behöver du aldrig meddela långivare vad du ska använda pengarna till, vilket du kan behöva med ett banklån.

Vilka villkor gäller för privatlån?

För att ha möjlighet att bli beviljad ett privatlån som måste du ha en ekonomi som långivaren anser vara acceptabel för klara av att återbetala ett lån. Vilka exakta regler som gäller beror på vilken långivare du väljer att ansöka hos, men det finns några villkor som är återkommande hos dem flesta långivare.

Vanligaste villkoren för att få ett privatlån:

 • Du måste alltid vara över 18 år.
 • Du kommer också behöva ha en fast och regelbunden inkomst.
 • Oftast får du ej ha några betalningsanmärkningar.
 • Du måste även klara en sedvanlig kreditprövning.

Att ansöka om ett privatlån gör du enkelt direkt på långivarens hemsida och oftast får du då även ett preliminärt besked direkt efter att du har skickat in din ansökan. Skulle du klara kreditprövningen och långivaren godkänner dig ett lån så tar det oftast mellan 3-4 dagar innan du har pengarna på ditt konto.

Lån & Indrivningsmetoder

Som med alla lån så får det konsekvenser om du skulle misslyckas med att göra en återbetalningen i tid. De flesta långivare kommer att försöka kontakta dig via telefon, post eller e-post för att höra anledningen till den försenade återbetalningen. Om du skulle vid upprepade tillfällen misslyckas med att göra återbetalningar kan det leda till att vissa indrivningsmetoder kommer att användas så som att skicka din skuld till inkasso eller vidta andra rättsliga åtgärder. Du bör därför alltid läsa igenom långivarens avtal innan du ansöker om lån för att se vad för konsekvenser det kan leda till om du ej återbetala lånet.

Ekonomiska svårigheter

Skulle det vara så att du får problem med att återbetala dina lån bör du kontakta din långivare direkt. Du kan även få gratis rådgivning från konsumentverket och kronofogden.